Het multidisciplinair bedrijvenkantoor waarbinnen wij werken is een familiale onderneming opgericht door ir. en arch. Amand Jonckheere in 1959.

Sindsdien is het bureau sterk gegroeid en telt het momenteel een 40-tal medewerkers en 2 zaakvoerders. De activiteiten zijn opgedeeld in 2 vennootschappen. Enerzijds is er "BVBA Jonckheere ir-architecten" onder leiding van ingenieur-architect Pol Jonckheere dat voornamelijk architectuuropdrachten uitvoert en anderzijds "BVBA Studiebureau Jonckheere" dat actief is op het gebied van infrastructuurwerken en geleid wordt door Koen Jonckheere.

Door de kleinschaligheid van de onderneming is een permanente en kordate opvolging mogelijk, met direct contact met de zaakvoerders.

Deze kleinschaligheid betekent echter niet dat wij niet in staat zijn grote projecten tot een goed einde te brengen. We verwijzen hierbij o.a. naar de realisatie van het Jan Breydelstadion, de sanering van de Brugse Reien, de aanleg en bouw van het woonproject de Klokke op de oude terreinen van Club Brugge, de uitbouw van het volledig collectorennet te Brugge, Oostkamp, Zedelgem, Beernem en Zwevezele.